Senegal

Lieve mensen

Wat gaat de tijd toch snel. De zomer thuis in Nederland ligt al weer ver achter mij, het was een heerlijke tijd met de kinderen en kleinkind en vrienden. Het weer was heerlijk en ik heb eindeloos gefietst, wat mis ik dat toch om te kunnen fietsen. En wat is Nederland toch mooi en groen.

 

Heerlijk een weekend weg met kinderen en kleinkind

 

Na terug keer op het schip aankomst in Senegal

 

En weer aan het werk in outpatient. Met nieuwe collega’s en dayworkers een compleet nieuw team

EAE7A76E-25BB-422E-97B8-540FE567BAF7

Aan het begin van de fiets service wordt er een groeps foto gemaakt. Op deze foto zijn alleen de verpleegkundige te zien.

All Africa Mercy Nurses on the dock

Saliou was het eerste patientje dat aan boord kwam samen met zijn grootmoeder. De genezing ging niet helemaal vanzelf maar na een paar weken kon hij dan toch naar huis. Wat een feest is dat dan.

 

We hebben op een nacht een echte flinke storm gehad, ik heb er niet veel van meegekregen maar werd wel wakker toen de kapitein alle hands aan deck wilde. Er was veel ravage en dingen kapot maar niemand gewond gelukkig. Onze tent was goed nat maar na het schoonmaken konden we gewoon weer aan de slag.

 

Het wordt weer heel druk in outpatient gisteren gewerkt to 18.20. Nog net op tijd in de eetzaal voor dat deze sluit. Er is elke dag wel jets bijzonders in de tent. Geen dag is het zelfde. Het is geweldig om zoveel voor de mensen te kunnen doen en ze zijn zo dankbaar. Dakar is een grote bijna westerse stad, ( de prijzen voor eten en drinken zijn dat in ieder geval wel). Maar het achterland is heel arm. Ik heb nog nergens zulke dunne mensen gezien, en soms ook heel lang. De genezing verloopt langzamer en met meer problemen hier.

naast het werk ook veel gezelligheid en het land bekijken. Zo goedkoop mogelijk en niet via de toeristische tours. Er is altijd wel een daycrew die weer een vriend heeft die voor een redelijke prijs een auto of bus  kan regelen, een lunch bij weer een vriend van een vriend enz.

Zo zijn we op safari naar Bandia geweest een wild reservaat.

Of naar eiland Ngor met zijn vele mozaïek en strand tentjes

 

Goree eiland waar veel historie is aan de slaven periode en prachtige straatjes. zonder auto. lekker met de ferrie overvaren. Je kunt Goree eiland zien liggen vanaf het schip. Het is wel heel toeristisch. Op de ferrie beginnen de dames hun koopwaren al aan te prijzen en moet je naar hun winkeltje komen.

zo probeer ik op zaterdag iets leuks te doen en op zondag echt een rustdag te houden anders is het leven hier niet vol te houden, veel te druk.

Heel af en toe een nachtje weg zo als laatst naar de woestijn in het noorden in ecologie de Lompoul. Wat was dat genieten. In de natuur met alleen het geluid van vogels en wind.
Het valt dan op hoe stil het kan zijn. Op het schip is het nooit stil ook niet als je op het deck zit.

Onderweg terug naar het schip van De lompoul zie je nog  veel dorpjes zonder elektriciteit en nog met waterpompen en dan zie ik ineens allemaal windmolens??
hoe bizar is dat. niet dat ze het deden geen wind w.s.

 

IMG_1720

Ik ga er maar weer mee stoppen. Een blog schrijven gaat niet vanzelf dat kan ik wel vertellen. mis je juist die leuke foto’s want die staan op de iPad. Of het uploaden van foto’s lukt niet enz.

iedereen bedankt voor de email en berichtjes en donaties

lieve groet Rianne

 


2 reacties op ‘Senegal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s