Wie is Rianne?

Hallo,

2015-11-19 16.05.40

ik ben Rianne van Wingerden.

Werkzaam als verpleegkundige in de thuiszorg  Sinds jaren wil ik al iets betekenen voor de allerarmste in deze wereld. Telkens als er ergens een ramp was geweest, een aardbeving of een tsunami zou ik zo graag met een team meegaan, maar hoe kom je daar bij?

Het maakte dat ik op internet ging kijken hoe ik daar bij zou kunnen komen en wat ik er voor nodig had. 

Al zoekende kwam ik uit bij Mercy Ships en dat sprak mij gelijk aan. Ik kon als verpleegkundige aan de slag voor minimaal 8 weken. Toch heeft het nog een paar jaar geduurd voor ik mij aanmeldde.

In 2011 ben ik voor de eerste keer vertrokken naar het schip wat toen in Sierra Leone in de haven lag. Ik werkte als verpleegkundig op de outpatient.

Het was een geweldige ervaring.

Rianne Van Wingerden, Outpatient Nurse with a patient.
Rianne Van Wingerden, Outpatient Nurse with a patient.

Geroepen?

De eerste keer dat ik in Sierra Leone naar een Afrikaanse dienst ging, preekte de voorganger over de rijke Jongeling uit Lucas 18. Aan hem werd de vraag gesteld of hij al zijn bezittingen kon verkopen om Jezus te volgen. Die hakte er bij mij wel in en ik kreeg het er heel warm van.

Zou ik dat kunnen /willen?

In 2013 ben ik weer naar het schip gegaan en probeerde toen uit te vinden of ik echt geroepen werd om voor lang te gaan. Ik had enorme twijfels en een lieve vriendin zei tegen mij dat je bij twijfel het niet moest doen. Dat gaf voor toen veel rust. Achteraf was ik er nog niet klaar voor.  

Maar het verlangen om weer naar het schip te mogen bleef en zo meldde ik mij weer aan. Door de Ebola uitbraak werd mijn reis een jaar uitgesteld en ging ik in 2015 naar Madagaskar.

Heel 2016 heb ik lopen nadenken of ik me zou aanmelden om voor lang te gaan en uiteindelijk vond ik de moed om  eind september 2016 uit mijn comfort zone te stappen.
Het verlangen en de roep bleven en werd alleen maar sterker. Wat mij over de streep trok was het feit dat Jezus de hemel verliet uit liefde voor de mensen om hier op aarde goed te doen en daarvoor te lijden. Zijn offer is veel groter dan het mijne.

 

2 Korintiers 8:9
Jullie weten wat onze Heer Jezus Christus voor jullie heeft gedaan. Hij heeft zijn hemelse positie opgegeven en zijn lijden geaccepteerd. Dat deed Hij uit goedheid voor jullie. Want door zijn lijden krijgen jullie het hemelse leven.

 

Begin 2017 mocht ik weer voor 10 weken naar het schip in Benin. Aangekomen op het schip ben ik actief achter mijn aanmelding gegaan voor longterm want ik had nog niets gehoord. Mijn aanvraag voor longterm ging toen in de versnelling en ik werd aangenomen.

Na mijn introductie in Texas hoop ik in november 2017 aan te komen op het schip en dat voor langere tijd mijn thuis te noemen.

Werken in de outpatient
Alle keren dat ik op het schip gewerkt heb werkte ik in de outpatient. De outpatient is een afdeling die zorg draagt voor de nazorg van de patiënten. Patiënten komen bij ons voor wondzorg, hechtingen verwijderen. Bloed afnamen, na-controle en als alles goed is ontslaan wij ze zodat ze kunnen terugkeren naar hun familie en dorpen.

Leven en werken aan boord
Het is heel bijzonder om deel uit te maken van de community op het schip. Mensen komen van over de hele wereld om er te werken en hoop en genezing te brengen voor hen die zo weinig hebben en al helemaal geen goede en veilige gezondheidszorg. In het Westen hebben onze huisdieren zelfs een betere gezondheidszorg. Het is geweldig om de vreugde te mogen meemaken van de mensen die eerst geen toekomst hadden maar door de hulp van Mercy Ships weer wel een toekomst hebben.

2017-02-08 03.16.12

Omdat ieder mens kostbaar is.

 

 

3 reacties op ‘Wie is Rianne?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s